Zijah Sokolović do suza nasmijao minhensku publiku

19. decembra 2015, je u Minhenu u organizaciji Cultus BH e.V. gostovao Zijah A. Sokolović sa svojom kabaretskom predstavom „Međuigre 0-24“.

19. decembra 2015, je u Minhenu u organizaciji Cultus BH e.V. gostovao Zijah A. Sokolović sa svojom kabaretskom predstavom „Međuigre 0-24“.

Za predstavu je već mjesecima vladalo ogromno interesovanje, tako da se pozivu odazvao veliki broj naših građana iz cijele Bavarske, porijeklom iz naše i zemalja regiona. Izvanredni kabaretista je u do zadnjeg mjesta ispunjenoj sali IG-Feuerwache, u minhenskoj Ganghoferstrasse, svojim maestralnim glumačkim umijećem skoro dva i po sata publiku nasmijavao do suza, ali isto tako po potrebi stišavao i navodio na vlastite spoznaje o nama samima u svakodnevnim životnim situacijama.

Kao što su gledaoci bili prezadovoljni predstavom, tako je i sam umjetnik na kraju predstave izjavio da je ugodno iznenađen publikom, te da je sala bila ispunjena pozitivnom atmosferom kakva se rijetko osjeti.

Gosti i organizatori su nakon predstave imali i priliku za druženje sa umjetnikom. Time je gospodin Sokolović pokazao blizinu svojoj publici, koja je zasigurno jedan od razloga njegovog uspjeha i popularnosti.

zijah-i-cultus

Predsjednik udruženja Cultus BH, Muris Mujčinović je nakon uspješno organizivane večeri naglasio da su članovi udruženja uz mnogo pozitivne energije i saradnje obavili predivan posao i da to dodatno jača motivaciju i spremnost da se nastavi u tom pravcu. Najavio je nove projekte, i to već početkom predstojeće godine, a gospodina Sokolovića, u jednoj nešto drugačijoj umjetničkoj formi, ponovo već u drugoj polovini 2016. „Pred nama je jedna izazovna Cultus 2016. godina“ izjavio je Mujčinović.

muris_zijah

Cultus BH se ovim putem zahvaljuje svim gostima i učesnicima programa, brojnim pristupima udruženju, interesu za naš rad i želi svima ugodne predstojeće praznike i sretnu Novu Godinu.

Vaš Cultus BH

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert