Josip Pejaković gostovao u Minhenu – i oduševio publiku

U organizaciji bosansko-hercegovačkog udruženja Cultus BH su 20. i 21.02.2016 održane dvije predstave Josipa Pejakovića u Minhenu.

U organizaciji bosansko-hercegovačkog udruženja Cultus BH su 20. i 21.02.2016 održane dvije predstave Josipa Pejakovića u Minhenu. U do zadnjeg mjesta popunjenim salama Pejaković je gostovao sa mješavinom svojih starih i novih mono-drama „Ućerivanje“, „Oj živote“ i „U ime naroda“.

Slično njegovom programu, tako je i publika bila mješavina svih generacija, koje su sve podjednako bile odusevljene umijećem ovog velikog glumca, videći u njegovom bezimenom junaku bosanskog čovjeka sa (jednostavnom), dobronamjernom sviješću, u čijoj se glavi rađaju čarobne stvari.

Ovo je po redu druga predstava, koju je Cultus BH od početka ove godine organizovao u Minhenu. Udruženje je steklo u međuvremenu veliki ugled i imidž organizatora kvalitetnih kulturnih događanja, za koja vlada visoka zainteresovanost. Ciljevi udruženja su poticanje umjetnosti, kulture i obrazovanja, podrška integraciji sugrađana bosansko-hercegovačkog porijekla u njemačko društvo i unaprijeđenje interkulturalne razmjene između imigranata Bosne i Hercegovine sa jedne, i svih građana Njemačke sa druge strane.

16. aprila se održava slijedeći Cultus Night. Bosanski kulturki centar će ugostiti naše i njemačke umjetnike, goste iz domena kulture i obrazovanja kao i predstavnike javnog života naših građana. Program će blagovremeno biti objavljen na portalu udruženja www.cultusbh.org i putem socijalnih mreža.

Nakon Zijaha Sokolovića i Josipa Pejakovića za 30. april je planirano gostovanje Rijada Gvozdena sa svojom komedijom „Mora od odmora“. Rijad Gvozden je publici poznat iz komedija „Lud zbunjen normalan“ i „Dva smo svijeta različita“ kao i iz nedavno Srebrnim medvjedom nagrađenog filma Danisa Tanovića „Smrt u Sarajevu“.

cultus-1024x683

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert