Zijah Sokolović Kabare „MEĐUIGRE 0 – 24“ 

Sociolozi i znanstvenici danas u mnogobrojnim istraživanjima i analizama tvrde da je društvo onoliko zrelo koliko ima kabareta. Da bi publiku ne samo poticao, nego i uticao na nju, pretvara se u prostor koji vibrira energijom, bujnošću i originalnošću. Cultus BH otvara prostor vrsnoj glumačkoj igri koja će kroz kabaretsku formu progovoriti o ozbiljnim problemima društva.

Zijah Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga na književno kritično satirični način komentiraće političke događaje i društvena stanja.

„Moj kabare, “Međuigre 0-24”, želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Cervantesove “međuigre” su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava kao odmor za gledatelje. “Međuigre 0-24” su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikiv životnih obveza. “Međuigre 0-24” su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave. Osnovna ideja „Međuigri 0-24“, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme…sad nije vrijeme…sad je kasno!“

Samstag, 13. Mai 20:00 h

Kulturhaus Milbertshofen

Curt-Mezger-Platz 1

München