Cultus NIGHT 2014

U subotu, 11. oktobra 2014 je pod pokroviteljstvom bosanskohercegovačkog kulturnog centra „Cultus BH e.V“ u Minhenu organizovano druženje prijatel

U subotu, 11. oktobra 2014 je pod pokroviteljstvom bosanskohercegovačkog kulturnog centra „Cultus BH e.V“ u Minhenu organizovano druženje prijatelja kulture i umjetnosti iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i zemlje domaćina. Susret je održan pod nazivom Cultus NIGHT u ugodnom ambijentu ateljea Milana Mihajlovića gdje su zvanice imale priliku upoznati najnovije radove našeg renomiranog slikara. Muzički program je otvoren tonovima jazz-tria sarajevskog basiste sa njemačkom adresom Igora Kljujića i njegovih kolega – pianiste Konstantina Kostova i perkusioniste Nevyana Lenkova iz Bugarske. Vanserijski muzičari su se predstavili vatrenim jazzom sa naglašenim balkanskim motivima, a tokom noći kombinirali sa modern jazzom i funkom.

cultusnight_music

Sredinom večeri su se kratkim pozdravom i prezentacijom udruženja publici predstavili članovi uprave Sanela Čaušević, Nedžat Ugljanin i Muris Mujčinović, te prisutne upoznali sa motivom osnivanja udruženja, kao i sa nekim od ciljeva centra.

Svi zainteresirani su pozvani da svojim idejama, aktivnim angažmanom i učešćem obogate kulturnu scenu Minhena. Cilj nam je uvezati umjetnike svih pravaca – slikare, muzičare, pisce, glumce, kako sa prostora Bosne i Hercegovine i zemalja regije, tako i sa prostora Njemačke organizovanjem druženja na različitim lokacijama vezanim za umjetnost, kao i realizacijom konkretnih projekata. Sanela Čaušević je kratkom improvizacijom predstavila novi pozorišni komad, koji će biti realizovan u Minhenu.

Tokom druženja mnogobrojni gosti iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, USA, Austrije i naravno Njemačke su vrijeme koristili za bolje međusobno upoznavanje, razmjenu informacija, ideja, iskustava ili jednostavno za „opušteno druzenje“ – citat jedne gošće. Ideja je naišla na odličan odziv, što je tokom večeri potvrdio veliki interes gostiju za buduće projekte i razmjena konkretnih prijedloga između gostiju i članova udruženja.

Dočekavši zoru Cultus NIGHT je završila onako kako je i počela – uz mnogo muzike, plesa i smijeha.
_______________________________

PR service Cultus BH e.V za medije

Avaz o Cultus NIGHT

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert