Veče pjesama i slika Balkana

U galeriji slikara Milana Mihajlovića nastupio je hor Akademskog kulturnog centra Univerziteta Sarajevo „Seljo“ pod vodstvom dirigentice Tijane Vignjević.

U petak 03.06.2016 je bosansko-hercegovački kulturni centar Cultus BH iz Minhena još jednom  svojim prijateljima i gostima priredio ugodan kulturni doživljaj i umjetničko osvježenje. U predivnom ambijentu galerije našeg poznatog slikara Milana Mihajlovića nastupio je 25-očlani mješoviti hor Akademskog kulturnog centra Univerziteta Sarajevo „Seljo“ pod vodstvom dirigentice Tijane Vignjević. 

dirigent_seljo_cultusbh

Hor je domaćine počastio predivnom mješavinom klasičnog horskog pjevanja, sevdalinkama, crkvenim duhovnim pjesmama, narodnim pjesmama od Makedonije do Slovenije, kao i sa nekoliko pjesama sa engleskog govornog područja. U toku programa se sa nekoliko pjesama predstavio član hora, gitarista i kantautor Ekrem Softić, a pratnja kolega, naravno, nije izostala. 

milan_mihajlovic_cultusbh

Nakon završetka zvaničnog dijela programa nastavljeno je druženje gostiju, publike i članova Cultusa do jutarnjih sati. Domaćini su, uz nesebičnu pomoć svojih prijatelja i sponzora, pripremili bogatu trpezu, a članovi hora su se revanšrali slatkišima, koje su za tu priliku ponijeli iz domovine. Ova noć će zasigurno ostati u dugom sjećanju svim učesnicima i posjetiocima ovog eventa.

sofra_cultusbh-org

Cultus BH se etablirao kao značajni promoter bosansko-hercegovačke kulture u Njemačkoj kao i kulture cijele regije. O daljim aktivnostima ovog centra možete se informisati na www.cultusbh.org kao i na Facebook-u i Twitter-u. 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert