Bosanac na odmoru u Minhenu

30. aprila 2016 se u Minhenu smijalo „Bosancu na odmoru“. U prepunoj sali je održana hit predstava ,,Mora od odmora“ u izvedbi izvrsnog Rijada Gvozdena.

30. aprila 2016 se u Minhenu smijalo „Bosancu na odmoru“. U organizaciji bosanskohercegovačkog kulturnog centra Cultus BH u prepunoj sali je održana hit predstava ,,Mora od odmora“ u izvedbi izvrsnog Rijada Gvozdena iz Sarajeva. Nakon velikog uspjeha u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i široj regiji Bosanac na odmoru je oduševio i Minhensku publiku.

Za ovu predstavu je vladalo veliko interesovanje već mjesecima. Gledatelji, koji su uspjeli doći do karata, su se mogli prepoznati u nekim od 9 likova koje je igrao Rijad Gvozden. Klasični konflikti supružnika kao i komične situacije tipične za moderno vrijeme mobitela, interneta i socijalnih mreža su nasmijali mnogobrojnu publiku ali i potaknuli na razmišljanje, kako organizovati odmor da bi bio odmor a ne „mora od odmora“.

Nakon predstave se nastavilo druženje sa umjetnikom, gostima i sponzorima uz paštetu, paradajz i poslastice koje su pripremile članice Cultus BH.

CULTUS BH je je jedan od rijetkih kulturnih centara ovog tipa van granica Bosne i Hercegovine i pravi je ambasador bosanskohercegovačke kulturne baštine u gradu Minhenu.

Nakon gostovanja Zijaha Sokolovića, Josipa Pejakovića i Rijada Gvozdena ove godine, Cultus BH planira nova gostovanja umjetnika u Minhenu. Slijedeca manifestacija koju priprema kulturni centar je već u junu a o tome se možete informirati na stranici www.cultusbh.com kao i na Cultus Facebook stranici.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert