Djed Mraz podijelio paketiće i obradovao mališane u Minhenu

U subotu, 17.12.2016, je Djed Mraz došao iz dalekih krajeva da poslušnoj djeci u Minhenu podijeli paketiće.

U subotu, 17.12.2016, bosanskohercegovački kulturni centar Cultus BH e.V. iz Minhena po prvi put je organizovao Novogodišnju radionicu „Pismo Djedu Mrazu“, koja je bila posvećena djeci od dvije do 14 godina. Uz pomoć glumice Slađane Bukejlović i gitariste Dražena Archija Babića djeca su sastavila pismo Djedu Mrazu, a zatim ga svojim smijehom i pjesmom pozvala da im se pridruži. Djeda Mraz je stigao iz dalekih krajeva da tog dana poslušnoj djeci u Minhenu podijeli paketiće, čiji je sadržaj bio skoro identičan sa onim kojeg se njihovi roditelji sjećaju iz svog djetinjstva.

djeca-na-bini_cultusbh

Svoje želje djeca su napisala ili nacrtala na panou „Drvo želja“. Bilo je tu jako lijepih, kreativnih kao i tipično dječijih želja, kao što je na primjer bila želja jednog dječaka: „Ja želim mir u svijetu i Play Station 4“.

zelje_cultusbh

U programu su još učestvovali Laura Narić i Bubba, poznati po nastupu u njemačkom TV-Show-u „Got to dance kids“. Oni su svojim vratolomnim Hip Hop plesom oduševili mališane, koji su im se na kraju i sami pridružili.

laura_cultusbh

Bilo je zadovoljstvo vidjeti sjaj u očima djece dok su sa oduševljenjem pratili program i sami u njemu učestvovali. Dječje uzbuđenje je dostiglo vrhunac kada su počeli biti prozivani da izađu na binu i prime svoj paketić od Djeda Mraza.

djed-mraz_cultusbh

Za one koji su prerasli paketiće, Cultus BH je organizovao druženje na otvorenom, uz vruće vino, punč i roštilj Grand Café-a. Navirala su sjećanja na vrijeme kada su kao djeca i sami dobijali paketiće i slikali se sa Djeda Mrazom.

grand-cafe_culutsbh

Nakon završetka programa nastavljeno je druženje mališana, roditelja, članova i prijatelja Cultus BH uz dječji disko, specijalitete sa roštilja, kolačiće i dobro raspoloženje.

Ovom priredbom Cultus BH je završio veoma uspješnu godinu u kojoj je uspio, uz veliko zalaganje njegovih članova i prijatelja, organizovati interesantna kulturna i umjetnička događanja i time obogatiti kulturni život građana Minhena porijeklom iz bivše Jugoslavije. Predsjednik upravnog odbora udruženja, Muris Mujčinović, je na kraju istakao: „Radujemo se nastupajućoj godini i novim druženjima sa vjernom i novom publikom. Zbog velikog broja pohvala i izraženog interesovanja, Novogodišnja radinica će u svakom slučaju biti jedna od stalnih tačaka našeg programa.“

paketici_cultusbh

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert