Rambo Amadeus – tvorac pojma „Turbo Folk“

„U svima nama čuči po jedan čoban i po jedna ovca. Zavisi od spleta okolnosti mi postajemo ili ovca ili čoban.“

Antonije Pušić alias Rambo Amadeus sam sebe naziva muzičarem, pjesnikom i medijskim manipulatorom. Rođen je 14. juna 1963. godine u Kotoru. Diplomirao je turizam i bavi se osim umjetnošću i jedrenjem. Prvi album je izdao 1988. godine na kojem je miješao rock, funk, jazz, rap sa satiričnim političkim tekstovima i uveo je pojam „Turbo-Folk“. Njegovi nastupi su improvizacije i mogu se porediti sa nastupima Frank Zappa-e ili Helge Schneider. Rado je viđen na binama širom bivše Jugoslavije i u svojim nastupima kritikuje i na satiričan način komentira Turbo-Folk i nacionalizam.

Rambo: „Nacionalizam je tema do 300 evra prihoda mjesečno. Njima se servira ta priča. Kad plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kad pređe hiljadu, onda je top tema zdrava hrana, ljetovanja i zimovanja, a kad se popne na više od tri hiljade, onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi“.

O svom programu Rambo sam kaže: “Čini mi se da je predstava, poslije izvođenja u regionu, dobila idealno agregatno stanje, naizmjenično klizi, zapinje, zabrinjava i zasmijava baš kako treba”.

U organizaciji Cultus BH Rambo Amadeus gostuje 25.03.2017. u Münchenu sa svojim programom „Veče glomazne poezije“. U ovom programu Rambo čita, prepričava i recitira glomazne tekstove iz svog velikog opusa.

IG Feuerwache

Ganghoferstr. 41

Cultus BH Night od 18:00 sati

Početak u 20:00 sati

Ulaz: 29,- €

Prodajna mjesta u Münchenu:

Happy Fildjan, Gabelsbergerstr. 64

Grand Café, Lindwurmstr. 48

Cevabdzinica 10, Oberländerstr. 3B

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert