Zahvalnica za humanitarnu pomoć

Poštovani članovi, cijenjeni simpatizeri i mnogobrojni donatori velikog srca!

Poštovani članovi,
cijenjeni simpatizeri i
mnogobrojni donatori – svi Vi ljudi velikog srca!

Sa današnjim danom je stigao i, za sada, poslednji kamion humanitarne pomoći koji je prikupljen uz Vašu i našu pomoć. Tim povodom osjećam ličnu potrebu da se u ime svih učesnika i organizatora ovih akcija srdačno zahvalim na prikupljenoj pomoći, trudu, ali i na nesebičnoj spremnosti da se kada treba nađemo i pomognemo onima koje je i domaća i svjetska politika već nakon nekoliko dana potopa zaboravila i medijski ih gurnula pod tepih zaborava.

Nadam se da ćete razumjeti da smo se skupili bukvalno preko noći i organizatorski, po mišljenju svih nas, napravili najbolje što se u takvoj situaciji moglo napraviti, te da ćete nam oprostiti ako je bilo nekih propusta. Nakon druge nedelje skupljanja pomoći su se sredstva, ali i energija, poprilično istrošila i svi mi smo se vratili svojim zapostavljenim obavezama i porodicama, ali Vas niti jednog trenutka nismo zaboravili.

Akcije pomoći egzistencijalno ugroženima od strane Bosanskohercegovačkog kulturnog centra Cultus BH nisu prestale, već su poprimile konkretnije forme. Ubuduće ćemo uz pomoć sponzora, škola i udruženja ciljano podržavati određene projekte i, skupa sa svojim kolegama na terenu, ulagati svoju energiju i prikupljena sredstva u dugoročno održive projekte i suradnju na nivou pojedinaca i organizacija u Bosni i Hercegovini.

Pozivam Vas da ostanemo u kontaktu i prenosim najljepše želje i zahvalnice svih onih koji su ih preko nas uputili Vama. Nadam se da ovo neće biti naše prve i zadnje akcije i da se ubuduće nećemo sasatajati samo povodom katastrofa, već da ćemo se znati družiti i držati skupa okupljeni i oko onoga što je izvorni cilj našeg i Vašeg centra, a to su bili i ostali – kultura, umjetnost i interkulturalna saradnja.

U ime Bosanskohercegovačkog kulturnog centra
CULTUS BH e.V München
Muris Mujčinović

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert