Novogodišnja čarolija iz budućnosti

Novogodišnja predstava sa podjelom paketića

Da li se sjećate predstava „Kako su Vile začarale Vilenjaka?“?
Već osam godina, svakog decembra Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo“ u saradnji sa „JU Međunarodni centar za djecu i omladinu“ Novo Sarajevo priprema i izvodi novogodišnje predstave sa podjelom paketića.
Po dobrom starom običaju pripremili smo i za ovu godinu novu predstavu „Novogodišnja čarolija iz budućnosti“, koju će zavoljeti djeca ali i odrasli…

Sadržaj predstave

Jednog zimskog dana, malo prije Nove Godine, jedan dječak obećao je svojoj mami da će na vrijeme uraditi zadaću. Međutim, popeo se na tavan svoje kuće i otkrio njemu misteriozne kutije. Sakrio se iza njih i, umjesto da uradi zadaću, počeo je igrati jednu igricu. Odjednom je začuo čudne zvukove i shvatio da je u njegov tavan uletjela ogromna vremenska mašina, a iz laptopa su se pojavile dvije čudne vile.
One su došle čak iz 3039. godine i traže Djeda Mraza koji je ostao u nekom drugom vremenu.
Vile imaju neobične sprave koje dječak još nikada nije vidio. Čak i njihova vremenska mašina ima glas sa kojim mogu komunicirati.
Da li će dječak uspjeti odgonetnuti kakve su to sprave i sa koje planete one dolaze? Da li će Djeda Mraz podijeliti djeci paketiće i ove zime?

Predstava je do samog kraja misteriozna te nas vodi u potpuno novi svijet iz druge dimenzije…

Gdje i kad?

Zbog velikog interesovanja Cultus BH organizuje dvije predstave u jednom danu: Prva predstava počinje u 11 sati, a druga u 15 sati.
 

Nedjelja, 15.12.2019

Kulturhaus Milbertshofen
Curt-Mezger-Platz 1,
80809 München

Prva predstava počinje u 11 sati

Druga predstava počinje u 15 sati