Cultus BH u Minhenu organizovao predstavu za djecu „Kako su vile začarale vilenjaka“

Cultus BH, bosansko-hercegovački kulturni centar sa sjedištem u Minhenu, prošlog vikenda je već treću godinu zaredom organizovao dječiju manifestaciju sa podjelom paketića, kojoj je prisustvovalo preko 200 djece i ukupno 600 gostiju. Ovo je bila do sada najposjećenija dječija predstava u organizaciji Cultus BH, za koju su ulaznice već sedmicama unaprijed bile rasprodane.

Cultus BH je za ovu manifestaciju organizovao predstavu „Kako su vile začarale vilenjaka“ udruženja dramskih glumaca „Mundo Mondo“ iz Sarajeva, čiju režiju potpisuje Mario Drmać, a koju izvode glumice Alisa Čajić-Drmać i Ivana Vojinović, te glumci Adis Omerović i Emir Fejzić.

U punoj sali Werner-von-Siemens gimnazije u Minhenu glumci su očarali kako malu tako i veliku publiku i pobrinuli se za srećna i nasmijana lica svih prisutnih.

Cultus BH je u okviru ovogodišnje manifestacije paketiće za djecu pripremio u saradnji sa udruženjem „Korak po korak“ iz Tuzle, koje pomaže mladima sa intelektualnim poteškoćama sa područja Tuzle i Lukavca.

„Osim što smo imali unikatne vrećice i time uljepšali našu dječiju manifestaciju, ujedno se radujemo što možemo pružiti mali doprinos da centar „Korak po korak“ nastavi svoj rad.“, izjavili su članovi upravnog odbora Cultus BH.