Cultus BH se zahvalio svojim članovima i sponzorima bogatim kulturnim programom

U subotu, 16. aprila 2016, održano je tradicionalno godišnje druženje u organizaciji kulturnog centra „CULTUS BH“.

U subotu, 16. aprila 2016, održano je tradicionalno godišnje druženje u organizaciji Bosansko-hercegovačkog kulturnog centra „CULTUS BH“. Bogatim kulturnim programom CULTUS se zahvalio svojim članovima, gostima, partnerima i sponzorima za njihovu vjernost, angažman i podršku tokom protekle sezone.

U uvodnoj riječi gostima se srdačno obratio gospodin Muris Mujčinović, upoznavši ih sa ciljevima kulturnog centra kao i o budućim projektima na planu boljeg predstavljanja kulturne baštine Bosne i Hercegovine u Minhenu, i u čitavoj Njemačkoj. CULTUS BH je prvi kulturni centar ovog tipa van granica Bosne i Hercegovine, čiji koncept i program svaki dan privlače sve više članova i simpatizera, kako u Njemačkoj, tako i širom Balkana. Gospodin Mujčinović je tom prilikom najavio predstojeće gostovanje Rijada Gvozdena sa njegovom hit komedijom „Mora od odmora – Bosanac na odmoru“ 30. aprila u Minhenu i pozvao sve one koji su za bilo koji oblik saradnje i one koji žele direktno učestvovat i u ovom projektu, da se pridruže, odnosno podrže ideje centra.

Ostvareni su značajni kontakti sa našim i njemačkim gostima i dogovoreni različiti vidovi saradnje. Sa predstavnicima GK Bosne i Hercegovine u Minhenu i gospodom iz prosvjete se također razgovaralo o mogućnostima osnivanja  dopunskih škola, u kojima bi naša djeca imala mogućnost učiti svoj jezik.

Na kraju uvodnog dijela su se članovi upravnog odbora zahvalili sponzorima i partnerima koji su materijalno ili ličnim angažmanom podržali rad centra i podijelili prigodne zahvalnice.

U zvaničnom dijelu programa učestvovali su umjetnici iz Bosne, Njemačke, Srbije i Hrvatske. Predstavili su se:

  • Denis Omerović, gitarista, učesnik prošlogodišnjeg internacionalnog festivala gitare u Sarajevu, sa svojim obradama pjesama „Zajdi, zajdi“, „Emina“ i „Vranjanka“
  • Mirza Čardaklija, pjesnik, sa četiri pjesme iz svojih do sada objavljenih zbirki pjesama,
  • Aleksandar Đukanović, mladi violinista iz Beograda, sa izvedbom Menuetta od Boccerinija
  • Sanela Čaušević sa impresivnim recitovanjem „Hasanaginice“ i
  • Martina Crnjak iz Zadra, koje je svojim skečem do suza nasmijala prisutne, da bi nešto kasnije vokalnom izvedbom u pratnji jazz muzičara – basiste Igora Kljujića i gitariste Vlade Grizelja – goste podigla na ples. Sanela i Martina su inače aktivne članice CULTUS BH.

Ovoj gala večeri prisustvovale su mnogobrojne ličnosti iz sfere umjetnosti, sporta, prosvjete i kulture, kako iz Minhena, Berlina i Stuttgarta, tako i iz Austrije i Švicarske, kao i mnogobrojni ugledni privrednici iz Minhena i predstavnici generalnog konzulata Bosne i Hercegovine.

cultus-bh-93-2

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert